ONLINE REZERVOVAŤ
Image

Stromy liečia nielen telo ale aj dušu!

Určite ste už počuli, že stromy majú priaznivé účinky nielen pre naše telo ale aj pre našu dušu. Zhodneme sa, že stromy sú nenahraditeľnou súčasťou nášho života. Potrebujeme ich pre naše zdravie. Naše životné prostredie si bez zelene nevieme ani predstaviť. Verím, že každému z nás navodzuje zelená farba príjemné pocity, harmóniu, nádej, pokoj a oddych. To všetko spojené s tichom a čerstvým vzduchom. Stromy nás upokoja, zároveň nám doplnia energiu a tým si viete obnoviť aj fyzickú ale aj psychickú energiu.  

Pre toto všetko existuje jednoznačná odpoveď, prečo človek navštevuje prírodu a cíti sa tam slobodne. V tomto prostredí sa zbavíme stresov, únavy a dokážeme našu myseľ vyrovnať. Stačí sa jednoducho postaviť pod strom a nasávať energiu celého prostredia. To všetko nájdete aj v okolí nášho rezortu HREBIENOK RESORT, kde si viete oddýchnuť a relaxovať aj týmto spôsobom. Žiaden strom, ktorý stretnete kdekoľvek nie je občajný, pretože kontakt s ním vás dokáže aj liečiť. 
 

Počuli ste už o dendroterapii?

Dendroterapia je liečebná metóda, ktorá využíva liečivé vlastnosti stromov. Veľa z vás určite ani nevie, že skoro všetky typy stromov majú priame terapeutické účinky. Ako na to? Jednoducho, stačí sa len postaviť k nemu, sadnúť si pod neho, či objať ho alebo jednoducho sa ho dotýkať dlaňami. Nechajte všetky vaše vnemy pracovať a nasávať energiu. Rukami pocítite jeho štruktúru kôry,  čuchom jeho vôňu, sluchom počujete šum listov, myseľ nechajte otvorenú a myšlienky nechajte len tak plynúť. 

 

Čo od toho môžete očakávať?

Stromy liečia psychiku, zmierňujú bolesti nielen hlavy, znižujú stres, upokojujú srdce, aktivujú metabolizmus, uvoľňujú organizmus, dokážu doviesť telo a myseľ k relaxu, a  množstvo ďalších účinkov. 

Kedy nájsť ten správny čas? 

Ideálny čas pre plnohodnotné získanie liečivých účinkov zo stromu je v období leta a jari. Najlepšie v čase, keď dážď dlhodobo neničil jeho bohatu korunu. Stromy sú plné energie vtedy keď akurát nerašia. V zimnom období strom oddychuje a ukladá sa na spánok. Všetka energia je vtedy v jeho koreňoch. Aj tu je vidieť rovnováhu prírody, keď strom oddychuje v zimnom období a naberá on sám energiu, aby neskôr vedel tú energiu rozdávať iným. Jeho relaxačné účinky získate vtedy, ak aj vy počkáte na ten správny čas. Najúčinnejšie sú teda kvitnúce stromy. 

 

Navštívte náš rezort a doprajte si dendroterapiu v jeho okolí. Naplnte svoj pobyt pokojom a liečivými účinkami ozdravte svoju myseľ a telo. Ak sa potrebujete v živote v niečom dôležitom rozhodnúť alebo odolávate tlaku okolia, skúste sa pristaviť pri dube. Cítite napätie vo vašom partnerstve či vo vzťahu, skúste objať lipu. Chcete sa cítiť stále mladý a túžite mať radosť zo života? Nájdite si brezu, tá vám dodá tú správnu energiu. Cítite sa v poslednej dobe podráždený alebo nervózny? Choďte a objímte vŕbu! Jelša dodá každej žene zmyselnosť a ženskosť. Ak potrebujete očistiť svoj organizmus, posaďte sa pod smrek a nasávajte jeho energiu. Energia z borovice vám dodá silu zrealizovať vaše sny a túžby. 


V tomto období, kedy sa bojíme o svoje zdravie a zdravie svojich blízkych je dendroterapia vhodná liečivá metóda na upokojenie a nabratie síl pre ďalšie dni. V našom rezorte si doprajete oddych v komfortných apartmánoch, silu vám dodajú aj naše skvelé gastro prevádzky a v jeho okolí naberiete energiu od tých najlepších lekároch. Stačí sa len poprechádzať.