ONLINE REZERVOVAŤ
Image

STAVBA ROKA 2019 je priamo v Starom Smokovci

Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva – ABF Slovakia,
Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky, Únia miest Slovenska,
Slovenská komora stavebných inžinierov, Zväz stavebných podnikateľov Slovenska,
Slovenská technická univerzita v Bratislave, Stavebná fakulta
Technický a skúšobný ústav stavebný, n. o., Prvá stavebná sporiteľňa, a. s.,
Vydavateľstvo EUROSTAV, s. r. o.

v   y   h   l   a   s   u   j   ú

25. ročník celoštátnej verejnej neanonymnej súťaže STAVBA ROKA 2019.


Dňa 25.3.2020 na slávnostnom vyhlásení výsledkov súťaže a odovzdávaní cien v Incheba EXPO ARENE v Bratislave sme získali významné ocenenie odbornou porotou a stali sme sa súčasťou posudzovaných stavieb – STAVBA ROKA 2019. Získali sme cenu Ministerstva dopravy a výstavby SR za celospoločenský prínos v oblasti architektúry a stavebníctva = HREBIENOK RESORT II.

 cena stavba roka

Môžete si pozrieť aj VIDEO z priameho prenosu odovzdávania ceny, ktoré odvysielala televízia RTVS na Dvojke. 

Všetky stavby, ktoré sú posudzované a hodnotené odbornou porotou musia mať predpísanú technickú dokumentáciu. Následne bola zrealizovaná obhliadka každej stavby. Porota hodnotí nie len stavebné a technické riešenie, urbanistické a architektonické riešenie, vhodné použité materiály a výrobky, ale aj ch profesionálne zvládnutie a zhotovenie. Ďalším kritériom bola samotná realizácia stavby, funkčnosť a vplyv na životné prostredie. Nakoniec hodnotili, aj to najdôležitejšie a to celospoločenský prínos stavby.

 Naša cena bola udelená odbornou porotou za:

  • vysoko kultivovaný architektonicko-urbanistický počin prevedený v exponovanom a dominantnom horskom prostredí Vysokých Tatier,
  • architektonický koncept, ktorý svojím tvaroslovím plnohodnotne rešpektuje zásady presvetlenia, akustickej pohody a zachovania vizuálneho súkromia s okolím,
  • návrh a použitie typických regionálnych materiálov, ktoré boli dobre remeselne zvládnuté v realizácii diela a v detailoch

 

Sme unikátny apartmánový komplex umiestnený v srdci Vysokých Tatier
 a za túto cenu zo srdca ďakujeme a veľmi si ju vážime.

 


NIEČO O NÁS A PREČO PRÁVE MY?

Budovu Hrebienok resort II sme postavili naproti prvej stavbe, ktorá bola dokončená roku 2016. Obe budovy v komplexe HREBIENOK RESORT sú si veľmi podobné a aj ich spracovanie je identické. Na prízemí oboch stavieb sú obchodné prevádzky s rôznymi terasami. Do každej prevádzky je možné dostať sa priamo z vonkajšieho priestoru, ktorý je obklopený nádhernou zeleňou. Pri priaznivom počasí je z južnej strany krásny výhľad na Slavkovský štít. Aby sme tento pohľad mohli zachovať museli sme v budovu rozdeliť na dva hlavné bloky a vytvoriť medzi nimi len prepojenie s terasovými plochami pre niektoré apartmány. Čo dodáva ďalšie pozitívum v pobyte týchto apartmánov.

Výstavbou budovy do tvaru U, tak vzniklo vnútorné átrium s výhľadom do doliny. V átrium je umiestnená veľká terasa, kde si viete dopriať a vychutnať kávu alebo skvelý drink z nášho lobby baru. V atriu je použitej veľa zelene, ktorá vo vás vyvoláva pocit domova a prírody. Zároveň súčasťou atria je náš exteriérový vyhrievaný relaxačný bazén s lehátkami. Do átria a časti s bazénom sa dostanete cez naše wellness centrum, ktoré sa nachádza v podlaží -1 a je k dispozícií pre hostí hotela ale aj pre externých turistov. Súčasťou tohto wellness centra, ktoré je tiež riešené extravagantným štýlom je aj profesionálne fitness centrum, ktoré je navštevované aj profesionálmi z okolia Tatier.

Na fasáde stavby je použite vo veľkej miere drevo, kamenný obklad a veľké okenné plochy. Omietky použité na fasáde sú vo farebnosti veľmi jednoduché ale decentné. Dôležitým architektonickým prvkom sú drevom obložené piliere, ktoré sú umiestnené samostatne a tvoria nádhernú kostru stavby.

Pri spodnej časti obchodných prevádzok je veľká trávnatá plocha s vonkajším detským ihriskom a veľkými terasami reštaurácií. Obe budovy resortu sú plnohodnotne vybavené podzemnými garážami. Ocenená budova Hrebienok resort II má 2 podlažia a staršia „sestra“ Hrebienok resort I, oproti, má k dispozícií dokonca až 3 podzemné podlažia. Tieto parkovacie miesta sú využívané našimi hosťami pri  pobyte v hoteli,  ktorí majú parkovanie automaticky v cene pobytu. Zároveň sú k dispozícií tieto parkovacie miesta aj pre turistov, ktorí milujú lokalitu Starý Smokovec a jeho polohu na začatie krásnej túry po Vysokých Tatrách.

Väčšina apartmánov v budove Hrebienok resort II sú orientované do átria a tým majú zabezpečené ticho a kľud. Nočné osvetlenie budovy, átria a bazéna dodáva romantiku a dokonalosť priestoru. Jedinečnosť tohto apartmánového komplexu je, nie len v jeho architektúre a aj jeho exteriérovým prostredím, ale aj interiér každého apartmánu je jedinečný a preto nie je možné, aby ste u nás našli 2 úplne totožné izby. Kompozícia izieb, luxusu a materiálov je vždy dodržaná, avšak každý apartmán, či už ide o budovu HRII alebo HRI je odlišný a jedinečný.

Strecha, okná a pre-sklenné steny, či podlahy a obklady sú riešené v nadštandardnom prevedení a použité tie najkvalitnejšie materiály. Samotná príprava ocenenej stavby HRII bola precízna a detailná. Realizácia tejto stavby bola skvelou spoluprácou všetkých subdodávateľov. Táto naša druhá budova a ocenená stavba tak dokonale zapadla do celkového dojmu a tým sa vytvoril jeden z najunikátnejších komplexov vo Vysokých Tatrách, ba aj na celom Slovensku.

Naše poďakovanie patrí hlavne:

Autori architektonického riešenia: Ing. arch. Branislav Rzyman
Projektant architektonickej časti: IP – Poprad, s. r. o., Poprad – Ing. Igor Piatnica
Projektant rozhodujúcej odbornej časti: PCstatik, s. r. o. Poprad – Ing. Jaroslav Cuník
Hlavný zhotoviteľ: Hrebienok Resort, s. r. o.
Hlavný stavbyvedúci: Ing. Pavol Martančík
Stavebník, developer: Hrebienok Resort, s. r. o.
Dozorná činnosť: Ing. Pavol Martančík – CPMP s. r. o.
Doba výstavby: 06/2017 – 06/2019

Napísali o nás: